1-2 dagars leverans - Alltid fri frakt - 100 dagars returrätt 1-2 dagars leverans - Alltid fri frakt - 100 dagars returrätt 1-2 dagars leverans - Alltid fri frakt - 100 dagars returrätt Alltid fri frakt - 100 dagars returrätt Alltid fri frakt - 100 dagars returrätt

Qknives Rose – det säkra valet

Funderar du på att skaffa en eller flera nya knivar? Kanske till och med det perfekta knivsetet? Då kan vår Qknives Rose serie vara rätt för dig. Serien består av 7 olika knivar, så det finns något för varje situation och du kan få ett mångsidigt knivset med 4 eller 7 köksknivar. Här hittar du en klassisk gyuto kockkniv, nakiri kniven (ofta kallad en japansk/asiatisk grönsakskniv), santoku kniven (asiatisk kockkniv), en brödkniv, en urbeningskniv och sist men inte minst två mindre knivar, utilitykniven, och örtkniven. Gemensamt för alla knivarna är deras unika och designade skyddade skaft, samt den minimalistiska designen. Skaftet har lite av en "droppform", som gjordes i samarbete med en industridesigner i Aalborg. Vi har ägnat månader och månader åt att testa och utveckla detta för att hitta precis rätt skaft, som är ergonomiskt korrekt och ligger bra i handen. Vi kommer att nämna mer om detta senare. Sist men inte minst är alla knivarna såklart också gjorda av högkvalitativt stål, nämligen VG-10 kärnstål, som är en av de mest använda ståltyperna för kvalitetskockknivar.

-5%

Knivset - Starter Set - Rose (2 knivar)

I lager
1.993,00,-
2.098,00,-
Du sparer 105,-
-10%

Knivset - Allround Set - Rose (4 knivar)

I lager
4.361,00,-
4.846,00,-
Du sparer 485,-
-15%

Knivset - Complete Set - Rose - (7 knivar)

I lager
7.006,00,-
8.243,00,-
Du sparer 1237,-

Gyuto Kockkniv - Rose

I lager
1.399,00,-

Santokukniv - Rose

I lager
1.399,00,-

Brödkniv - Rose

I lager
1.399,00,-

Urbeningskniv - Rose

I lager
1.299,00,-

Brukskniv - Rose

I lager
699,00,-

Skalkniv - Rose

I lager
649,00,-

Ett knivset som används på några av de bästa restaurangerna i Danmark

Våra Qknives Rose används dagligen på några av Danmarks bästa restauranger, de används bland annat på en av de otroligt erkända Michelinrestaurangen, “Formel B”. Restaurangen är känd för att vara en av de allra bästa i Danmark. Vi är inte bara stolta över att ha utvecklat vad vi anser vara en av de allra bästa knivserierna som finns. Vi är otroligt stolta över att några av Danmarks allra bästa kockar och restauranger väljer att använda våra knivset när det gäller som mest. Michelinkockar är kända för sitt otroligt detaljerade och precisa arbete, detta kan bara göras med rätt ingredienser och rätt verktyg. Därför är det också en stor klapp på axeln för oss när sådana professionella kockar väljer att använda våra köksknivar eller knivset.

Kan knivsetet användas på tävlingar?

Vi vill betona att våra knivset inte "bara" används av vanliga kockar, hemmakockar, eller liknande personer. Därför gjorde det oss också otroligt glada och stolta när den danske stjärnkocken Michael Nørtoft berättade att han inte bara använder vårt knivset dagligen i sitt arbete som Michelinkock. Både Michael och hans assistent använder även vårt knivset från Qknives Rose för tävlingar. Bara under 2022 har de bland annat deltagit i ‘Årets kok finalen’ och ’Nordiske mesterskaber’ där det i den sistnämnda tävlingen blev en fin pallplats bland några av de duktigaste kockarna i Skandinavien. Därför kan vi lugnt säga att detta knivset kan användas professionellt.

En bra kockkniv är det viktigaste verktyget i köket

Qknives Rose består av 7 olika köksknivar, men det ska inte vara några misstag om vilken kökskniv som är den mest använda kökskniven i köket. Kockkniven är den mest mångsidiga och använda kökskniven i nästan alla typer av kök. Det gäller både privata och professionella kök. Kockkniven klarar otroligt många uppgifter i köket, den kan bland annat skära och eller hacka grönsaker, putsa kött, skära ut en fin mör köttbit eller faktiskt också användas för att filéa en fisk. Därför ser vi också den klassiska kockkniven som en nödvändighet i varje kök. ”Brist på mat och dryck skapar inga hjältar” "Brist på kockkniv och kök skapar inga hjältar". Därför är det viktigt att din kockkniv är extremt vass och ligger bra i handen, därför tror vi också att kockkniven Qknives Rose blir din bästa kockkniv.

Ergonomiskt skaft i rosenträ

Som vi nämnt tidigare är knivserien utrustad med ett ergonomiskt skaft. Skaftet är utvecklat i samarbete med en industridesigner och har sedan dess kontinuerligt testats av våra partners. Dessutom är den också designskyddad på grund av sin unika form, som mest av allt påminner om en droppform i botten. Det unika med det ergonomiska skaftet är att det gradvis blir smalare och smalare ju närmare bladet du kommer. Därför får du alltid det optimala greppet runt skaftet, vilket säkerställer korrekt användning, samt ett bekvämt grepp där kniven ligger bra i handen. Det ergonomiska skaftet är också utformat så att det kan användas av både vänster  och högerhänta.

Ett knivset med fokus på minimalism

När det kommer till att göra ett kvalitetsknivset har vi redan från start haft en ambition att knivarna ska tala för sig själva. Därför består våra knivar i Qknives rosen också bara av två enstaka element. Vi har affären och vi har bladet. Nu räcker det. Eftersom vi alltid har haft en förkärlek för både minimalistiska och kvalitativa starka verktyg, känner vi att vi har hittat den perfekta kombinationen i denna knivserie. Knivarna är inte försedda med någon metall i botten, vilket ofta syns på andra knivar. Sist men inte minst anser vi också att en kniv i snygg design ska tala för sig själv. Därför har vi aktivt valt bort att ha vårt fullständiga namn eller logga på knivbladet. Istället är det "gömt" på knivarna och det är på undersidan av den lilla metallbiten som förenar skaftet med bladet.

Högkvalitativt Damaskusstål i 67 lager med en kärna av VG-10 stål och en hög HrC på Rockwell skalan

När man pratar om en högkvalitativ kniv ska de såklart också vara utrustade med högkvalitativt stål, så att man alltid har vassa knivar. Därför är alla köksknivar i denna knivserie också gjorda av damaskusstål med hög HrC på Rockwell skalan. De har faktiskt en HrC på 62, vilket betyder att de är vassa knivar och att de är mer motståndskraftiga mot korrigeringar. Själva knivarnas blad är gjorda av dessa 67 lager stål och innehåller en kärna av VG-10 stål, vilket är en typ av stål som ofta används till högkvalitativa köksknivar då de kan bli extremt vassa och hållbara.

 

Välj ett komplett knivset

Som vi nämnde tidigare består knivserien av 7 olika knivar som var och en har sina speciella färdigheter. Gemensamt för dem alla är att de är smidda enligt Damaskusmetoden i 67 lager stål, har hög HrC enligt Rockwell skalan, ligger bra i handen med sitt bekväma grepp och kanske det viktigaste av allt går in det perfekta knivsetet. Nedan ska vi gå in på de olika 7 köksknivarna som finns i knivserien.

Gyuto kockkniven

Den första och mest välkända kniven i serien är utan tvekan den klassiska gyuto kockkniven, som ofta också helt enkelt kallas för kockkniv eller kockkniven. Kockkniven är en bra och mångsidig kökskniv som kan användas till de allra flesta uppgifter i köket. Kockkniven är dock särskilt bra för att skära ut större ingredienser. Detta kan till exempel vara större bitar av rått kött, färdig stek eller biff, men det passar även bra till helt vanliga grönsaker som man ofta använder lite mer i vardagen. Därför är det också den mest allsidiga kockkniven som du kommer att ha i ditt sortiment.

Nakiri kniven

Nakiri kniven är kanske en av de lite modernare knivarna i det danska köket och många kommer utan tvekan att se nakiri kniven som en sorts "kötthacka". Det är dock definitivt inte vad en nakiri kniv är gjord för. En nakiri är den japanska och asiatiska versionen av en grönsakskniv och används därför bara till grönsaker och inte kött alls. Bladet på kniven, som är otroligt brett, gör att den är helt perfekt för att hacka grönsaker, stora som små. Med sitt breda blad behöver du också veta vilken sorts nakiri kniv du ska välja. En nakiri kniv kan vara svår att hantera än andra köksknivar om du inte väljer rätt. Det viktiga är att den ligger bra i handen och har ett ergonomiskt skaft. Detta kommer inte bara att göra det lättare att använda i köket, utan faktiskt också trevligare att arbeta med.

Santoku kniven

Santoku kniven är en av de mindre använda knivarna i det europeiska köket jämfört med gyuto kockkniven och nakiri kniven. Ändå är santoku kniven faktiskt Asiens svar på en kockkniv, varför den också kallas för "den asiatiska kockkniven". Det betyder såklart också att de besitter många av samma funktioner som en vanlig gyuto kockkniv eller en nakiri kniv. Den har ca. samma storlek som en gyuto kockkniv, men med ett helt rakt blad som en nakiri kniv. Därför är det nästan en sorts hybrid mellan dessa två. Man ska dock inte underskatta hur bra en santoku kniv faktiskt är. Den klarar både att hacka grönsaker, hacka örter och skiva kött. Det är därför det är en fantastisk all around kockkniv.

Brödkniven

Brödkniven är möjligen den vanligaste kökskniven som finns i hemmet, tillsammans med en kockkniv och en örtkniv. Brödkniven är den absolut bästa kniven för att skära bakverk och med en vass kniv och det ergonomiska skaftet minskar du faktiskt risken för olyckor, då det är en slö kniv som är farlig att använda. En brödkniv är dock en mer mångsidig kniv än vad många tror. Den kan också användas för att skära ut vissa typer av stekar eller större meloner som en vattenmelon.

Urbeningskniven

En urbeningskniv är ofta en kocks bästa vän när det kommer till kött. Med sitt relativt korta blad är urbeningskniven perfekt när det kommer till att putsa kött, det kan vara att antingen skära senor eller hinnor bort från en köttbit eller helt skära kött fritt från ben. En vass kniv är alfa och omega och ett urben är därför perfekt för att även skära ut fisk eller fågel, där det ofta krävs stor precision, så det är faktiskt också en otroligt mångsidig kniv att ha i sin "verktygslåda" till köket. Kniven glider enkelt och elegant genom råvaror och samtidigt otroligt lätt att kontrollera.

Utilitykniven

Utilitykniven är en av de två minsta knivarna som du kan hitta i denna knivserie. Det betyder dock inte att just den här kniven inte är en av de viktiga köksknivarna i ditt sortiment. Själva utilitykniven är något mindre än kockkniven, men å andra sidan också något större än örtkniven, knivbladet är något mellanstorlek mellan dessa två. Namnet "nytto" kniv antyder att det är en kniv som klarar otroligt många olika uppgifter. Den kan användas till grönsaker, kött, örter och frukt, faktiskt kan den användas till nästan allt. Därför är utilitykniven också ett otroligt populärt val bland många kockar.

Örtkniven

Den minsta kniven i serien är örtkniven, man kan faktiskt nästan kalla den för en kort örtkniv, då bladet inte är speciellt långt på kniven. Det betyder dock inte att du ska underskatta örtkniven, den ligger bra i handen och är otroligt lätt att använda. Örtkniven är den absolut bästa kökskniven när det kommer till "detaljarbete" som att plocka örter osv. Det vill säga där du står med frukt eller grönt i handen och måste vara mer detaljerad och uppmärksam i dina rörelser. Då är det lättare att använda en kniv med kort blad. Den är fantastisk för att hacka örter, därav namnet örtkniv.

 

Två av de viktigaste egenskaperna hos ett bra knivset

Skaftet ska vara ergonomiskt

Med ett ergonomiskt skaft säkerställer du inte bara ett bekvämt och ergonomiskt grepp, du säkerställer faktiskt också mer än så här. Med rätt skaft av detta rätt material, till exempel rosenträ, då får du ett knivset med skaft som både är bekväma att använda, men som faktiskt också kan förbättra din prestation. Dessutom minskar du risken för misstag och olyckor när kniven ligger bra och säkert i din hand. Därför är skaftet en av de primära faktorerna att titta på när man väljer ett nytt knivset.

Ett knivset måste ha högkvalitativt stål och en hög HrC på Rockwell skalan

Ett bra knivset ska givetvis innehålla vassa knivar och alla knivar ska vara tillverkade av samma material, det är nästan självklart. Väljer du ett knivset från vår Rose serie får du ett komplett knivset, där det är av högkvalitativt stål och alla knivar kan vara extremt vassa. Knivarna har en hög HrC på Rockwell skalan, vilket betyder att de är kvalitetsknivar. Vill du läsa mer om stålet på knivarna så hittar du det längre upp i detta inlägg.

Ta väl hand om ditt nya knivset

Har du först gått ut och investerat i ett inte billigt knivset så finns det ingen anledning att inte också köpa något så att du kan förvara ditt nya knivset rätt. Genom att köpa en vettig produkt för förvaring, till exempel en knivmagnet eller en knivpåse är du säker på att alla knivar förvaras rätt och du ser till att dina vassa knivar håller sig vassa. Därför slipper du både slöa knivar, du skadar inte knivbladet och du förlänger faktiskt knivarnas livslängd betydligt. Det gör också att du inte behöver slipa dem lika ofta. Därför rekommenderar vi alltid en bra och säker förvaringsmetod för ditt knivset.

shipping
ALLTID GRATIS LEVERANS
Oavsett vad du köper
shipping
RETURPOLICY
100 dagar ångerrätt
Snabb support
Svara inom 24 timmar
shipping
LEVERANS DAG TILL DAG
Om du beställer innan kl 16 på vardagar
© COPYRIGHT QKNIVES.SE
Visa Visa Electron Mastercard Klarna Payments
Facebook Instagram Pinterest

PSST! VILL DU FÅ 10% RABATT?


Vi ger dig 10% rabatt på nästa beställning och du får dessutom gratis frakt!

WAIT10