




Nakiri Grönsakskniv - Rose
Nakiri kniven har sitt ursprung i Asien och är faktiskt känd som "den asiatiska grönsakskniven". Kniven är utbredd och används i större delen av Asien, men under de senaste decennierna har nakiri kniven tagit sig in på den europeiska och inklusive den danska marknaden. Det gäller både privata hemkockar, men även i professionella kök.
En nakiri kniv kan användas till många olika saker, men dess primära uppgift är grönsaker och speciellt stora grönsaker. Nakiri kniven är den bästa kniven för att skära olika typer av kål, rotfrukter eller större sallader. Med sitt breda rektangulära knivblad är det riktigt lätt att hugga igenom större råvara än om du t.ex. använd en vanlig kockkniv eller en santokukniv. Där nakiri kniven har sin största fördel är att själva bladet är nästan helt rakt, och den är därför riktigt effektiv för hackningsuppgifter.
När det kommer till att använda knivar finns det flera saker som är otroligt viktiga. För vissa är utseendet det viktigaste, för andra är det hållbarheten eller funktionaliteten och ergonomin som är det viktigaste. Det är därför vi har valt att samla alla tre sakerna, så vi tror att det är den bästa möjliga nakiri kniven på marknaden. Vi har utvecklat vår nakiri i samarbete med en industridesigner, så vi är säkra på att både utseendet, ergonomin och funktionaliteten är på topp. Detta har vi sedan kombinerat med vår egen kunskap om skaft och stålmaterial.
Med kombinationen av funktionell design, unikt snyggt utseende och bra material har vi skapat en kniv som vi tycker hör hemma på översta hyllan när vi pratar om nakiri knivar.
Utöver ovanstående har vi givetvis även haft nära kontakt och samarbetat med både Michelinkockar, matbloggare och generellt personer med stor erfarenhet och passion inom matlagning. Vi har fått direkt feedback genom hela utvecklingsprocessen av denna nakiri kniv och hela Qknives Rose knivserien. Vi har därför ständigt kunnat optimera nakiri kniven tills både vi som "utvecklare" och proffs var 100% nöjda.
Det är därför vår nakiri kniv, liksom de andra knivarna i Qknives Rose knivserien, används på Michelinrestauranger, vanliga restauranger, i kocktävlingar och många andra ställen inom det professionella kockyrket.
Vår nakiri och alla andra knivar i Qknives Rose knivserien är gjorda av material av högsta kvalitet, som är skapade för dagligt bruk och därför håller i många år.
Knivskaftet är tillverkat av mörkt rosenträ (Rosewood). Rosenträ är en extremt hård träsort, vilket gör den idealisk att använda till knivskaft.
Sist men inte minst är knivbladet tillverkat av högsta kvalitet. 67 lager Damaskusstål med en kärna av VG-10 stål. Detta innebär därför också att stålhårdheten är ända upp till 62 HRC enligt den erkända Rockwell skalan.
Det betyder kort och gott att knivbladet tål ett riktigt vasst ägg, och håller skärpan väldigt länge jämfört med köksknivar med lägre HRC.
Distribution till paketaffär – 1 veckodag
modtag den: Loader...
Distribution till företagsleverans – 1 veckodag
modtag den: Loader...
Distribution till hemleverans – 1 veckodag
modtag den: Loader...
Vi ger dig 10% rabatt på nästa beställning och du får dessutom gratis frakt!
WAIT10