



Nakiri Grönsakskniv - Original Series
Nakirikniven är den klassiska japanska grönsakskniven. Kniven har en karakteristisk rektangulär form som ger kniven dess fantastiska skärförmåga. Nakirikniven är den mest använda grönsakskniven i Japan. Det har också lett till att kniven importerats till Europa och därmed blivit ett fast köksredskap i västerländska kök.
Utöver att det är den tyngsta kniven i vår Original Series har nakirikniven naturligtvis också ett blad som tillverkats med 67 lager av kolstål. Därmed har den samma utseende som resten av knivarna i vår serie med ett hamrat utseende och 67 stållager som tydligt ses på knivbladet. Baserat på de 67 lagren av högkvalitativt stål har vår nakirikniv en hårdhet på hela 62 HRC enligt Rockwellskalan. Rockwellskalan är den mest använda och erkända skalan vid bestämning av stålets hårdhet för knivblad. Skalan används över hela världen och den genomsnittliga europeiska kökskniven ligger någonstans mellan 50 och 55 HRC.
Nakirikniven är som tidigare sagt kniven som de japanska kockarna använder för att skära alla sina grönsaker med. Det är också i detta som knivens egenskaper verkligen lyser igenom med sina kvaliteter. Anledningen till att nakirikniven är så bra för grönsaker ligger i det rektangulära bladet. Med det rektangulära bladet får du en otroligt bra kontroll och stabilitet när du ska skära stora och små grönsaker. Den rektangulära formen och det höga knivbladet gör nakirikniven till det perfekta valet för dig som ska hacka och snitta grönsaker utifrån egna önskemål. Den stora skillnaden mellan nakirikniven och den vanliga kockkniven ses i utformningen av knivbladet. Kockknivar låter dig utföra uppgifter som innebär att man "vaggar" med kniven. Därutöver ger kockknivarna dig möjligheten att putsa kött och fjäderfän för att sedan stycka dem. Det duger nakirikniven inte lika bra för. I sin tur hamnar kockkniven på efterkälke när man ska snitta grönsaker. Med nakirikniven kan du skära och hacka grönsaker både snabbt och med överlägsen stabilitet och kontroll även om du inte är en professionell kock.
Med sitt skaft av komprimerat pakkaträ är nakirikniven extremt bra för arbetsuppgifter med grönsaker. Det beror på att skaftet av pakkaträ är vattenavvisande och otroligt hållbart. Vatten är ofta inblandat i arbetet med att skära grönsaker och det är då som skaftet verkligen kommer till sin rätt. Med den vattenavvisande ytan bibehåller man nämligen sin hållning och sitt grepp runt skaftet och därför glider kniven inte från dig vid användning.
Distribution till paketaffär – 1 veckodag
modtag den: Loader...
Distribution till företagsleverans – 1 veckodag
modtag den: Loader...
Distribution till hemleverans – 1 veckodag
modtag den: Loader...
Vi ger dig 10% rabatt på nästa beställning och du får dessutom gratis frakt!
WAIT10