När det gäller dina kockknivar finns det några punkter som du bör ha i åtanke för att bättra på underhållet av dem. Om du följer våra råd / anvisningar för skötsel / underhåll av kockknivar kommer du att upptäcka att de får en längre livslängd. Detta gäller inte bara för våra kockknivar – utan för alla världens kockknivar.
Nedan listar vi det som vi anser är viktigast i relation till underhåll av dina kockknivar.
Den första punkten är att de aldrig får diskas i diskmaskin. Om du lägger dina kockknivar i diskmaskinen blir de antingen våta eller fuktiga under en lång tid. Detta påverkar knivstålet. Trots att våra kockknivar är tillverkade av högkvalitativt stål finns det inga kockknivar som klarar av att ligga i fukt under långa perioder utan att ta skada på ett eller annat sätt.
Nästa råd är att du ska rengöra kockknivarna strax efter användning. Detta betyder givetvis inte att du maniskt måste sköta om knivarna. Du ska bara inte låta dem ligga i flera timmar efter användning. Det händer naturligtvis ingenting med dem om du låter dem ligga medan du äter maten – så länge du rengör dem när du är klar.
Även om våra knivar i Original Series är hårdare än normala europeiska kockknivar betyder inte det att du kan missköta knivarna. Därför rekommenderar vi att du använder dina kockknivar från vår Original Series med omsorg och inte gör något som du normalt inte skulle göra med en kökskniv.
Om du vill förlänga livslängden på dina kockknivar är det också oerhört viktigt att du förvarar dem ordentligt. Därför ska du aldrig förvara kockknivar på en fuktig plats eftersom det tär på dem över tid. Dessutom avråder vi dig från att förvara kockknivarna i en lös låda där de ligger och rullar runt bland andra köksredskap. Vi rekommenderar att du istället förvarar dem ordentligt i en knivhållare, ett knivblock eller på någon annan säker plats.
När du mottar kockknivar från oss är de naturligtvis skarpa från början. Det finns däremot inga kockknivar, eller för den delen andra knivar, som inte behöver slipas då och då. Om du vill bevara kockknivarnas skärpa även i framtiden är det alltså viktigt att du slipar dem ibland. Det finns flera sätt som du kan bevara kockknivarnas skärpa på. De vanligaste sätten är att du använder en brynsten eller skärpstål. Dessa är effektiva metoder som du lätt kan klara av där hemma. Annars kan du också skicka kockknivarna till en professionell knivslipare som slipar dem åt dig. Vi rekommenderar däremot att du använder skärpstål eller brynsten ibland. Det smartaste sättet att komma ihåg det på är att planera in en dag i månaden för slipning.
Vi ger dig 10% rabatt på nästa beställning och du får dessutom gratis frakt!
WAIT10